Pastella

Wist u dat?

Pastella is in 12 verschillende varianten verkrijgbaar.

De verse pasta van Pastella kan worden ingevroren en blijft bij -18 °C ca. 2 maanden goed (bevroren pasta moet voor het koken eerst in de koelkast worden ontdooid).

Goede pasta moet "al dente" worden bereid. Dat betekent dat de pasta elastisch moet zijn en een bite moet hebben.

Het is belangrijk dat Pastella niet te lang wordt gekookt. Kook Pastella volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Na het koken van Pastella laat u deze uitlekken in een zeef en mengt u het daarna met een beetje saus of kookwater. Dan gaat het niet plakken.

Gekookte pasta van Pastella moet direct worden geserveerd.

Wij moeten minimaal 75 gram volkoren per dag eten, beveelt het DTI Fødevareinstitut aan. Slechts 6% van de Denen doet dit! Als u op een dag 125 gram volkorenpasta van Pastella eet, heeft u de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid al binnen! Op die manier eet u 41 gram van de aanbevolen 75 gram volkoren per dag.