Til Oversigt

FETTUCCINE SPINAZIE MET CHAMPIGNONROOMSAUS EN SPEK

1 pk Pastella Fettuccine Spinazie 250 g
20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 plak pancetta of dobbeltjes spek
1 kleine ui, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
100 g gesneden champignons
1 dl room
Fijngesneden peterselie

Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood minimaal een half uur weken. Fruit ondertussen de ui en 1/5 van de pancetta in een beetje olijfolie in een hoge pan. Neem het geweekte eekhoorntjesbrood en wring het uit. Zeef het water waar het eekhoorntjesbrood in gelegen heeft in een koffiefilterzakje en bewaar dit in een kopje. Snijd het eekhoorntjesbrood in kleine stukjes en fruit deze samen met de ui en het spek. Voeg de champignons toe en laat het geheel 5-10 minuten sudderen. Giet het bewaarde water van het eekhoorntjesbrood erbij. Voeg de room toe als het water gedeeltelijk ingekookt is. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Neem de paddenstoelen als ze bijna gaargekookt zijn en doe ze bij de roomsaus in de pan. Voeg wat extra pastakookvocht toe als het gerecht iets te 'droog' is. Garneer met fijngesneden peterselie en serveer meteen.