Til Oversigt

FETTUCCINE A LA CARBONARA

Fire tallerkener

2 pk Pastella Fettuccine Naturel 250 g
2 pakjes bacon in plakjes à ca. 125 g
2 1⁄2 dl koksroom
100 g geraspte kaas (bijv. Parmezaanse kaas)
2 gepasteuriseerde eieren
Versgemalen zwarte peper/Zout
Evt. geraspte kaas en verse basilicum voor garnering

Snijd de plakjes bacon in kleine stukjes en bak ze knapperig en bruin in een pan. Laat de stukjes bacon uitlekken op keukenrol. Giet het vet af en maak de pan droog. Verwarm de koksroom en geraspte kaas voorzichtig in een pan tot de kaas gesmolten is en het geheel goed warm is. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar wat kookvocht en giet de pasta in een vergiet om uit te lekken. Doe de pasta weer in de pan, samen met de warme kaassaus, de eieren, 2/3 van de bacon en veel versgemalen peper. Roer het geheel, evt. samen met het bewaarde kookvocht wanneer de saus te dik is. Leg het op een bord met de rest van de bacon, wat geraspte Parmezaanse kaas en een snufje fijngesneden basilicum. Meteen serveren.

Tip: Als je een lichter gerecht wilt, kun je de eieren er uit laten en de koksroom en geraspte kaas vervangen door 3 dl milde kaassaus.